sobota 26. března 2011

Lubrikační gel - vodní báze vs olejové

V nabídce lubrikačních gelů jsou dvě základní skupiny - podle struktury. Ta jim předurčuje jejich vlastnosti i použití.

  • lubrikanční gely na vodní bázi

  • olejové (silikonové) lubrikační gely


Na obrázku je lubrikační gel SuperGlide - Třešeň  - ideální pro orální sex.

Lubrikanční gely na vodní bázi

Jedná se o nejrozšířenější skupinu gelů. Pokud se podíváte na jejich strukturu tak poznáte, že je velmi blízká vodě. Z tohoto důvodu rychleji zasychají (nejde o olej, ale v podstatě o vodu) a méně kloužou.

Mají ale nesporné výhody díky nimž jsou oblíbenější než druhá skupina. Velmi snadno se smývají, stačí obyčejná voda. nezanechávají po sobě žádné stopy na oblečení a mají příchutě! Úžasné oživení orálního sexu.

Bonusem je jejich složení - jsou zcela neutrální a lze je použít i s erotickými hračkami. U některých citlivých povrchů se jedná o jedinou možnost. Olejové mohou poškodit cilivý povrch.

Olejové (silikonové) lubrikační gely

Výborně kloužou a málo zasychají. Naprosto dokonalé a velmi oblíbené. Občas dokáže trochu pozlobit jejich struktura - jedná se v podstatě o oleje. Ty se strašně špatně smývají. Mohou na bílém spodním prídle zanechat fleky.

Olejové gely se nedoporučují používat u erotických pomůcek s citlivým povrchem - typickým, velmi rozšířeným, příkladem citlivého povrchu je CyberSkin případně klinický silikon - tyto materiály nalezneme u většiny kvalitních vibrátorů na českém trhu.


Podívejte se na lubrikační gely, určite najdete gel přímo pro vás.